Ik word daar zo moe van...

Energie

Ons lichaam heeft kleine hoeveelheden vitaminen en mineralen nodig om een aantal levensnoodzakelijke taken uit te voeren. Normaal halen we deze uit onze voeding. Maar in bepaalde omstandigheden, zoals eenzijdige voeding, stress bij examens, drukke periodes thuis of op het werk, kan er een tekort ontstaan. Dit kan leiden tot een algemene verzwakking, chronische vermoeidheid of voorjaarsmoeheid.  Bij een tekort zal extra inname de weerstand tegen ziekte en vermoeidheid opmerkelijk verhogen.

Preparaten

Om de weerstand te verhogen bestaan er algemene vitaminenpreparaten, zoals o.a. Omnibionta. Ook voor kinderen bestaan aangepaste preparaten, zoals Vitamon

Sommige vitaminen zoals A, C, E, zijn tevens antioxidanten en beschermen tegen vrije radicalen.  Die radicalen ontstaan door gebruik van alcohol, tabak, bij stress, maar ook door omgevingsfactoren (zonlicht, uitlaatgassen, vervuiling,…).  Recente studies tonen aan dat zij in combinatie met 2 mineralen, nl. selenium en zink, een sleutelpositie innemen in de bescherming van onze cellen, en dus tegen het ontstaan van kanker en andere kwalen.  Bv. Selenium ACE.

Een tonicum geeft onmiddellijk energie en verhoogt de concentratie.  Zij worden meestal gecombineerd met vitaminen.  Er zijn twee groepen van tonica: een eerste groep van plantaardige stoffen met ginseng als vertegenwoordiger, vb. Biocure, en een tweede met lichaamseigen producten zoals aminozuren en magnesium, bv. Revitalose.

Mineralen, zoals ijzer, magnesium, koper… zijn evenals vitaminen onmisbaar voor het lichaam. Kalium is bijvoorbeeld van groot belang voor de energievoorziening van de spier.  Een ander mineraal, ijzer, is dan weer betrokken bij transport van zuurstof.Magnesium wordt ook wel het antistress mineraal genoemd. Dit mineraal is een belangrijke voedingsstof voor de hersenen. Het verhoogt de weerstand tegen stress, depressies, spanningen en gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Magnesium versterkt bovendien het geheugen en het concentratie vermogen. Verder is magnesium betrokken bij het vrijmaken van energie uit de voeding en het goed functioneren van het zenuwstelsel en de spieren. Bv. Magnecaps.

Voor meer tips, neem eens een kijkje op volgende websites…

Voor meer informatie, download volgende pdf’s…

Recente berichten